Èrdektelen

home, hobby, hiking, kitchen, work,
home, hobby, hiking, kitchen, work,

Minden amit a "kirúgásról" tudni akartál de nem merted megkérdezni III.

Az előző részben megtárgyaltuk a munkaviszony megszüntetésének három módja közül az elsőt, a "munkaviszony megszüntetését közös megegyezéssel".

Most rátérünk a három megszüntetési mód közül (közös megyegyezés, rendes felmondás, rendkívüli felmondás) a másodikra, a munkaviszony megszüntetésére rendes felmondással.

Advertisement

Mint a közös megegyezést ezt is kezdeményezhetitek ti, vagy a munkaadó. A közös megegyezéstől a rendes felmondás két dologban jelentősen különbözik.

1.) A rendes felmondásnál a felmondás okát indokolni kell és az indoklásnak tény és tárgyszerűnek kell lennie! (A végén kitérünk arra, hogy ez mit jelent.)

Advertisement

2.) A rendes felmondás lehetővé teszi, hogy pereljetek (vagy, hogy a munkaadó pereljen, de ettől nem kell beszarni, elmondom kicsit később miért).

Mikor használja a munkaadó a rendes felmondást?

- Használhatja ha korrekt akar lenni (ugyanúgy, mint az előző részben a közös megegyezéses példánál) és meg is akarja indokolni (pl. megszünik a cég mondjuk "hidegsajtoló üzeme" az ott foglalkoztatottaknak nem tud más munkát adni a cégen belül és kénytelene elküldeni őket) miért jutott erre a döntésre. Vagy ha mondjuk kereskedő vagy és nem hozod a kvótád és nem tud megtartani. Vagy ha egy kötözködő kis fasz vagy, aki lusta és nemtörődöm és tényleg nem leheted veled együtt dolgozni (mert azért valljuk be vannak ilyenek is).

Advertisement

- Ha inkorrekt módon használja akkor inkább csak verbálisan használja, lásd. "ha nem írod alá a közös megegyezést akkor kirúglak". Régen (ezelőtt 26 évvel) amikor a teljes foglalkoztatottság a szócalizmus egyik mantrája volt, a munkáltatói rendes felmondás valóban kirúgást jelentett mert a cégek nem küldtek el senkit (nem nagyon küldhettek el senkit).

Ilyenkor azért is kell mosolyogni és kifejezetten bíztatni arra, hogy szeretnéd látni a tény és tárgyszerű rendes felmondást, mert ha nem csináltál semmi faszságot akkor nem is tud mit írni okként (hacsak nem kamuzik be egy szervezet átalakítást, de az meg annyira átlátszó, hogy egy munkaügyi perben azonnal kiszúrja a bíró).

Advertisement

Mikor használjátok ti a rendes felmondást?

- Leginkább akkor, ha már van új meló és közös megyezéssel el akartok menni a munkahelyetekről de az általatok kezdeményezett közös megegyezés valami miatt nem működik. Ilyen lehet pl. hogy

Advertisement

- Igenis nyomot akartok hagyni és le akarjátok írni, hogy milyen okból mentek el (itt nektek is tény és tárgyszerűnek kell lennetek).

- A főnökötök beszart mert most ébredt tudatára, hogy ha elmentek akkor nincs ki végezze a munkátokat és ezért az ő főnökei kiherélik, így elkezd veletek üvöltözni, hogy beperel titeket meg kártérítést követel majd rajtatok. Ekkor mosolyogva hátradőltök és az orra alá toljátok a közös megegyezéssel egyidőben készített rendes felmondásotokat.

Advertisement

Tény és tárgyszerűség!

Tény és tárgyszerű, hogy van melód és felmondasz. Az is, ha tételesen felsorolod, hogy mit ígértek és abból mi nem valósult meg (pl. leírják a munkaszerződésben, hogy a próbaidő lejárta után emelik a fizudat de nem emelik).

Advertisement

Nem tény és tárgyszerű, hogy azért mondasz fel mert a főnököd egy gusztustalan, dagadt, szőrös és büdös majom (még ha igaz is).

Nem tény és tárgyszerű az sem ha a munkááltatód az írja, hogy "késel a munkából"!!!

Advertisement

Nagyon durván minden olyan dolog tény és tárgyszerűnek számít amit számokkal és papírokkal (pl. munkaszerződés és azok mellékletei, munkaidő nyilvántartás, stb.), tanúkkal, hangfelvétellel, videóval bizonyítani tudsz.

(Mielőtt jön valaki és azt mantrázza, hogy videó és hangfelvétel csak hozzájárulással készül, igen ez így van és ugyanúgy nem kell betartani ha a munkáltató sem tartja be azt amit beígért. A bírónak meg ha tárgyalásra kerül a sor, önálló mérlegelési joga van és dönthet úgy, hogy az ítéletben támaszkodik az anyagra vagy sem. És általában azért támaszkodni szoktak, ha olyan bizonyító erejű az anyag.)

Advertisement

folyt. köv.

Share This Story

Get our newsletter